SFEERBEELDEN van onze ACTIVITEITEN


06/06/2021: River Cleanup Day

Een 25-tal gemotiveerde vrijwilligers van de wijk pikten het idee op van de World River Cleanup Day en de "wijk aan het water" verzamelde op deze zonnige zaterdag voor een schoonmaakactie langs de vaart.

Gewapend met het nodige materiaal ter beschikking gesteld door de gemeente en de River Cleanup organisatie werden meerdere zakken gevuld met zwerfvuil. Dat werd verzameld op de bermen tussen het Albertkanaal en Bloemendaal in de voormiddag en tussen de kajakclub en het sas in de namiddag. Zelfs vanop het water werd er meegeholpen. Dank zij sponsor Delhaize konden we deze warme zomerdag zonder problemen doorkomen. In de kajakclub werd er afgesloten met een verkoelend drankje.

We spreken opnieuw af op zaterdag 18 september voor een nog uitgebreidere opruimactie.

* Foto's

27/07/2019: Bezoek Havenhuis

Op donderdag 27 juni vertrokken 19 wijkbewoners met enige vertraging met de waterbus richting Havenhuis in Antwerpen.

De plaatselijke gids gaf ons een boeiende uitleg over de geschiedenis van het gebouw, de uitgeschreven wedstrijd voor de verbouwing en de uiteindelijke afwerking van dit nu zeer specifiek en architecturaal kunstwerk. De aanwezigen waren zeer onder de indruk van de grote hoeveelheid aan glaspartijen die er gebruikt zijn. Het gaf ons tevens een uniek vergezicht op de haven mede door het prachtige weer. Wij sloten ons anderhalf uur durende bezoek af met een drankje op het terras van het Pomphuis om nadien richting Schoten de fietsen.

Een geslaagde avondactiviteit.

25/11/2018: Wijkontbijt met de Sint

* Foto's

Het was even wennen aan de vernieuwde zaal Laagland. Maar de goede Sint en zijn pieten vonden op zondag 25 november opnieuw hun weg en mochten 50 brave kinderen ontvangen gedurende het wijkontbijt van de Wijkvereniging Donk in Schoten. Na een jaar onderbreking wegens verbouwingen kon de wijkvereniging weer ongeveer 150 aanwezigen - ouders, grootouders, vrienden en kinderen - verwelkomen voor haar jaarlijks ontbijt. De zaal was, naar goede gewoonte, gezellig aangekleed. Broodjes en koffie stonden klaar voor iedereen. De vrijwilligers zorgden ervoor dat niemand iets tekort had. Aan de bar kon zelfs nog wat extra's besteld worden. De kinderen keken met spanning uit naar de komst van de heilige man. Animatrices Regine en Kimberly zorgden voor de opwarming en de kinderen zongen dat het een lust was om te zien. Er werd in afwachting ook gekleurd en getekend voor de Sint. Een groot hoera en applaus toen uiteindelijk Piet de Sint aankondigde. Alle kindjes mochten bij de Sint langsgaan en een cadeautje in ontvangst nemen. We zagen alleen blije gezichtjes!

Wijkvereniging Donk dankt de Sint, de pieten en de vele vrijwilligers die gedurende dagen aan de voorbereiding van dit feest hebben gewerkt.

23/9/2018: Nazomerfeest en viering 20-jarig bestaan van de wijkvereniging

* Foto's

Ondanks de aangekondigde regen en storm amuseerden de kinderen zich met de binnenactiviteiten en de volwassenen lieten zich de cava, de duvels en de taart welgevallen. De kindjes kregen een ijsje van Dina, leerden balonnen plooien en lieten zich schminken. Verder werd de week van de mobiliteit gepromoot met pancartes en de deelauto van de gemeente. Al bij al een geslaagde namiddag!

20 augustus 2017: Familiezondag op Schoten Bad

* Foto's

21 januari 2017: Burenborrel in de Eikenlei

* Foto's

Danny en Marlies, bewoners van nummer 31, namen de fakkel over van Eddy en Francine die verhuisd zijn. Met deze jaarlijkse traditie verwelkomen ze de nieuwe bewoners, maar proberen ze ook alle buren meer met elkaar in contact te brengen, met als motto: als we elkaar allemaal wat beter leren kennen, komt dat iedereen ten goede. Er is zo meteen ook wat meer 'sociale controle': we houden allemaal een oogje in 't zeil voor elkaar. De nieuwe viswinkel, Vishal Derijck, zorgde voor heerlijke calamares, kibbelingen, gepaneerde mosseltjes en vissalades. Buurman Dirk kon via zijn werk een terrasverwarmer voorzien, wat meer dan welkom was! Deze mensen willen ze zeker bedanken, maar ook alle aanwezige buren die er een super gezellige borrel van maakten. In juni staat de jaarlijkse BBQ nog op de planning en ze hopen dan nog meer buren te mogen ontvangen.

27 november 2016: Wijkontbijt met de Sint

* Foto's

65 overgelukkige kindjes en hun ouders genoten weer van het fantastisch feest. Dank aan de Sint en de Pieten voor de vele pakjes op maat van elk kind.

24 juli 2016: Midzomer in Schoten Bad

* Foto's

28 mei 2016: Wandeling in La Garenne

* Foto's

01 mei 2016: Donkmarkt

* Foto's

Zondag 01 mei bleek weer een voltreffer te zijn voor onze Donkmarkt… Geen spatje regen, de ganse dag zon en vele blije gezichten. Meer dan 50 standhouders vulden de Albert Dineurlaan met planten, 2de handsgereedschap, kledij speelgoed maar ook sieraden en zelfs een kunstschilder.

"Heart of gold" was een groot succes.

Iedereen die graag een bijdrage wil doen kan dit op de rekening : 973-1335451-86

De vaart viert was ook aanwezig met informatie en oefensessies voor het wereldrecord lijndansen.

Frieda, voorzitter van de wijkvereniging Donk, wenst iedereen te bedanken voor de vele helpende handen, de buurtbewoners en de bezoekers voor hun positieve reacties.


Terug naar overzicht29 november 2015: Wijkontbijt met de Sint

* Foto's

Ook zoals de vorige 16 jaren is ons wijkontbijt weer een reuze succes geweest. Er waren 59 kinderen en 115 volwassenen ingeschreven. Mensen bijeen brengen, dat is iets wat de wijkvereniging belangrijk vindt. Alle kinderhartjes klopten weer wat vlugger toen de Sint met de pieten in de zaal binnenkwam. Er werden fantastische tekeningen gemaakt en mooie liedjes gezongen. Voor deze attenties kregen al de kinderen een leuk cadeau. Ook de vele ouders en grootouders genoten er blijkbaar met volle teugen van.

12 september 2015: Nazomerfeeest

* Foto's

Het kan niet elk jaar superweer zijn.

De dag begon veelbelovend met zon, een springkasteel,ballonanimatie, ijsjes, drank, hamburgers en vele buitenspelletjes. Maar enkele serieuze buien gooiden roet in het eten. Daardoor was de opkomst wat minder dan vorige keer. Maar niet getreurd, de bezoekers lieten het niet aan hun hart komen en genoten volop binnen van de ballonnen, de grime en de binnenspelletjes.

Lila en Paulien haalden 7 kg rosse centjes op voor hun actie "Heart of Gold" ten voordele van kinderen die langdurig ziek zijn of kanker hebben. Ondertussen hebben ze in totaal reeds 1420 € ingezameld. Waarvoor dank aan de plaatselijke handelaren. De actie gaat nog steeds door.

17 mei 2015: Donkmarkt

* Foto's

Zondag 17 mei bleek een voltreffer te zijn… Geen spatje regen, de ganse dag zon en vele blije gezichten. Meer dan 50 standhouders vulden de Albert Dineurlaan met planten, 2de handsgereedschap, kledij speelgoed maar ook sieraden en zelfs een kunstschilder.

Lila en Paulien, 2 nichtjes van 12 jaar hadden een stand voor "Kom op tegen kanker". Alles wat ze verkochten wordt gestort op hun speciaal hiervoor geopende rekening. Hun actie "Heart of gold" was een groot succes. De centjes (210.45 €) die ze verdienden willen ze gebruiken om kinderen met kanker iets leuks te kunnen geven. Hiervoor gaan ze met dokters en afdelingshoofden van ziekenhuizen praten om te kijken hoe ze dit het best kunnen aanpakken.

Iedereen die graag een bijdrage wil doen kan dit op de rekening : 973-1335451-86 Ze gaan vragen aan winkeliers in Schoten of ze verzamelbakjes voor rosse centjes mogen zetten. Jullie kunnen alles volgen op hun Facebookpagina. Hun ambities zijn groot. Ze willen zelfs via Facebook internationaal gaan om te proberen andere kinderen te overtuigen om hetzelfde te doen. Vandaar de naam 'Heart of gold'. Proficiat aan deze 2 meisjes !

Paulien en Lila :

Het Donk-café was gezellig ingericht en men kon er terecht voor drankje en een hapje. Velen genoten van het heerlijk lentezonnetje. De Donkmarkt was weer een gezellige ontmoetingsplaats voor jong en oud. Frieda, voorzitter van de wijkvereniging Donk, wenst iedereen te bedanken voor de vele helpende handen, de buurtbewoners en de bezoekers voor hun positieve reacties.


Terug naar overzicht20 december 2014: Winterwandeling in de wijk

De opkomst was iets minder dan vorig jaar maar de wandeling was een succes en de ambiance aan de jachtclub was voor velen een aangename verassing. Iedereen vond het initiatief voor herhaling vatbaar.


Terug naar overzicht30 november 2014: Wijkontbijt met de Sint

* Foto's

Ons wijkontbijt, met de de komst van de Sint, was weer een voltreffer. Zo vele blije gezichtjes, daar doen we het toch voor. Vooral de Bertje en de familie hebben het allemaal weer mogelijk gemaakt (pakjes, Sint en Pieten). Van de ouders kregen we toffe reacties. Iedereen heeft er van genoten.


Terug naar overzicht13 september 2014: Nazomer in de Heikantstraat

* Foto's

De Solidariteitsactie van Nazomer in de wijk Donk ten voordele van de actie "Wezel 14-16" werd een groot succes. Wijkvereniging Donk en werkgroep "De Wezel" sloegen voor deze organisatie de handen in elkaar en vulden elkaar perfect aan. De weergoden waren gunstig gezind en daardoor was er een grote opkomst op het terrein achter de veerhuizen. Wij kregen vele toffe reacties van de mensen. Iedereen kon zich naar hartelust uitleven. De kleintjes konden vissen, spelen in de zandbak, op de springkastelen, zich laten grimeren, tekenen, met ballen gooien en zich uitleven met clicks. Voor de grotere kinderen was er buiten een BMX parcours, een voetbalveld en een badmintonterrein. De ouders konden genieten van een gezellige babbel met een hapje en een drankje in een schitterend zonnetje.

Met dank aan de vele helpende handen van de wijkvereniging, buurtbewoners van de Heikantstraat en de mensen van de Wezel voor o.a. vlaaien en cakes bakken, soep maken, hamburgers bakken enz. Ook de ploeg van de opbouw en de afbraak verdient een meer dan een dikke pluim. Dit was nog eens echt samenwerken en dat deed iedereen enorm deugd. Dank aan het gemeentebestuur en de gemeentelijke diensten en toneelkring Volharding voor de medewerking. Al de centjes die verdiend werden bij deze activiteit gaan naar de actie "Wezel 14-16". Dank aan allen die er bij waren.


Terug naar overzicht1 juni 2014: Donkmarkt

* Foto's

Het was mede door de ideale weersomstandigheden weer een gezellige drukte in de Albert Dineurlaan. Hoe kan je een Donkmarkt organiseren? Dankzij het bestuur van de wijkvereniging maar ook door de vele andere medewerkers en de sympathieke buren. Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan met de voorbereiding, opbouw, de mensen in ons cafétje, het fritkraam, wijnkraam en nadien het etentje met de medewerkers (met lekkere goulash en fritjes), de opruim achteraf. De sfeer was spontaan, relax, ongedwongen en iedereen hielp iedereen. Op deze manier is het voor het voor allen plezant. De voorzitster dankt de standhouders, de bezoekers en de medewerkers. We denken allemaal met een goed gevoel hieraan terug.


Terug naar overzicht2 mei 2014: Bezoek tentoonstellig 75 jaar Albertkanaal

* Foto's

NV De Scheepvaart organiseerde een boeiende tentoonstelling op een partyschip ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het Albertkanaal. Op verschillende schermen kregen de bezoekers informatie over de plannen, het ontstaan , de evolutie en de toekomst van het kanaal. Ook de kinderen konden zich uitleven in een interactief spelletje. Er werd afgesloten met een drankje in de gezellige "brasserie Albert".


Terug naar overzicht21 december 2013: Winterwandeling in 't donker

* Foto's

Op zaterdag 21 december vertrokken wij met een 70-tal deelnemers voor onze eerste winterwandeling en dat ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van wijkvereniging Donk. In samenwerking met de wandelclub "De Dappere Bottinnkes" verkenden we een deel van de Schotense natuur. Hoewel er een stevige wind stond en de regen voelbaar was, zat de sfeer er goed in. Nadien konden we gezellig nagenieten bij een hapje en een drankje. Wij kijken al uit naar een volgende editie.


Terug naar overzicht1 december 2013: Wijkontbijt met de Sint

* Foto's

Met 185 deelnemers was het wijkontbijt ook dit jaar weer een succes. De kindjes genoten van het bezoek van de Sint en zijn Pieten die dit keer weer voor iedereen een mooi geschenk meegebracht hadden. De mama's, papa's en familie genoten van het lekkere ontbijt. Met dank aan de vele helpers.


Terug naar overzicht5 mei 2013: Donkmarkt

* Foto's

Onder een stralende zon prezen een 65-tal standhouders hun waren aan: tweedehandsartikelen en -kleding, fantasiejuwelen, plantjes en speelgoed. De bezoekers genoten van een frisse drank en/of een warm frietje. Dank zij de vele helpende handen werd onze donkmarkt ook dit jaar weer een groot succes.


Terug naar overzicht2 december 2012: 13e Wijkontbijt met de Sint

* Foto's

Dit jaar noteerden wij een recordopkomst van meer dan 140 personen. De voorbereiding verliep vlekkeloos dank zij de hulp van velen. In een mooi versierde zaal konden wij genieten van een heerlijk ontbijt.( We mochten ook vele nieuwe gezichten begroeten. Toen was het kindertijd. Eerst nog wat Sint Niklaas-liedjes oefenen alvorens hij zijn intrede zou maken. Toen werd er op de deur geklopt en de chef -zwartepiet kwam de komst van de Sint aankondigen. Vele kinderhartjes begonnen sneller te kloppen. De Sint had ook dit jaar vele mooie leuke geschenken meegebracht.

De ouders,en grootouders genoten van de fratsen van de pieten.

Tot een volgend weerzien met de wijk,

Voorzitter Frieda


Terug naar overzicht22 september 2012: Nazomer in de wijk

Op zaterdagnamiddag 22 september waren de speelpleinen achter de veerhuizen in de Heikantstraat de "place to be" voor een gezellige namiddag vol sport en spel. Iedereen, van de allerkleinsten tot de ouderen, heeft ervan genoten. Startschot werd gegeven door een paar dapperen die het bochtig fietsparcours uittestten, daarna het voetbalterrein bestormden en vervolgens een partijtje badminton speelden. Wie het wat rustiger wou doen kon het springkasteel uitproberen, plaatjes kleuren, spelen in de zandbak, kegelen, blikken en ballen werpen of sjoelbakken. Met de hulp van Cirkus HawDoe mochten de artiesten-in-spe hun behendigheid aanscherpen. Ondertussen werd de inwendige mens versterkt met hamburgers, broodjes, verse soep en eigen gebak. Dat alles uiteraard begeleid met de nodige vloeistoffen.

Dank aan de aanwezigen voor de talrijke opkomst! Dank aan al de vrijwilligers die de realisatie tot een succes maakten! Dank aan het Vaarttheater voor het gebruik van hun faciliteiten! Dank aan de gemeente en de jeugddienst voor het uitlenen van de materialen!

Wij kijken al uit naar een volgende afspraak. Jullie ook?

* Foto's

Terug naar overzicht27 november 2011: Wijkontbijt met de Sint

* Foto's


Terug naar overzicht22 oktober 2011: Bangelijke Halloweenwandeling

Om de 2 jaar organiseert de wijkvereniging Donk een Halloweenwandeling door haar wijk.

De 1ste wandeling in 2009 had zoveel succes dat er dit jaar nog meer inschrijvingen waren. 160 personen, waaronder 40 kinderen vertrokken in kleine groepjes langsheen een met heksen aangeduid parcours. Leuk om te zien was dat velen zelf ook verkleed waren. Onderweg waren er wel 18 griezels om de deelnemers aan het schrikken te brengen. Het uitgekiende parcours leende zich daar uitstekend voor. Zelfs een levende en wijze uil begroette de wandelaars. Een halt werd gehouden in het speciaal in Halloweensfeer versierde ontmoetingslokaal in de Schijnparklaan. Daar werd "Halloweensoep met spinnen" aangeboden.

De tocht eindigde achter de veerhuizen aan de Heikantstraat. Deze locatie leent zich daar ideaal voor als afsluiter. Het speciaal ingerichte griezelbos voor kinderen was super. Op het kerfhof dwaalden de geesten van de overledenen rond. Griezels en spinnenwebben maakten het geheel compleet. Op het middenplein stonden gezellige vuurkorven waar men zich kon verwarmen. Er waren ook drankkraampjes waar men met een gezellig babbel haar of zijn wedervaren kon vertellen.

De organisatoren van wijkvereniging Donk kregen heel wat positieve en lovende commentaar te horen. Veel van de deelnemers verzekerden hen dat ze er over twee jaar zeker weer bij wilden zijn. Iedereen besefte immers dat aan dit evenement heel veel tijd en energie vooraf was gegaan. Met heel veel dank aan alle medewerkers: "Dit mocht gezien worden!"

Wil u ook nagenieten of van de sfeer proeven? Bekijk dan de fotoreportage.

* Foto's


Terug naar overzicht16 mei 2011: Donkmarkt

* Foto's

Hallo, Het was al enkele maanden abnormaal mooi weer en ja uitgerekend op de dag van onze Donkmarkt (vroeger Boerenmarkt genoemd), sloeg het weer helemaal om. De vooruitzichten waren slecht tot heel slecht, regenbuien met onweer. Al bij viel het nog een beetje mee en zelfs de zon liet zich af en toe zien. Maar toch moesten wij enkele regenbuien trotseren. Gevolg... meerdere standhouders stuurden hun kat en ook de opkomst was aan de magere kant. Toch kregen wij vele toffe reacties en ja, wij hopen dat de weergoden ons volgend jaar beter gezind zijn. Dank aan de vele medewerkers en sympatisanten want het was weer gezellig in de Albert Dineurlaan.

Frieda Van Den Plas, Voorzitter van de wijkvereniging Donk


Terug naar overzicht25 september 2010: Speelnamiddag en BBQ

* Foto's

De weergoden heb je spijtig genoeg niet in de hand; af en toe een fikse regenbui afgewisseld met een stralende zon. Misschien is het daardoor dat de opkomst van de speelnamiddag wat aan de magere kant was. Wij hadden toch heel wat voorzien om er iets leuks van te maken. Gelukkig was er in de zaal een knutselhoek voorzien. Onder de deskundige leiding van Anneleen, Bertje en Nancy konden de kinderen zich amuseren met brooddeeg, schilderen en knutselen.

Om 17h was er het optreden van de meidengroep CD. Ze hadden keihard geoefend om er een spetterende show van te maken. Nadien konden alle kinderen maar ook de ouders mee dansen. Hun optreden werd zo gesmaakt, dat ze een bisnummer gaven na de BBQ. Aan Axelle, Noa en Silke werd zelfs gevraagd om nog meer op te treden. Wij hoorden ook veel lovende commentaren over de BBQ: heel lekker, verzorgd en gezellig.

Graag wil het bestuur iedereen danken die mee heeft geholpen. Heel tof dat er nadien zo veel waren voor de afwas en de opruim. Op de bijgevoegde foto's kunnen jullie merken hoe leuk het was.

Terug naar overzicht31/10/2009: 1e Halloweenwandeling

* Foto's

Onze 1ste Halloween wandeling was zonder veel ervaring een groot succes. De griezels waren formidabel, de locaties in een echt Halloweensfeer omgetoverd. Zoals we gehoord hebben, vonden alle deelnemers dit een reuze gezellig initiatief . Er werd nadien nog veel over nagepraat.


Terug naar overzicht12 september 2009: Heikant BBQ

* Foto's

De opkomst was groot!

Voor deze eerste editie hadden de organisatoren +/- 30 personen verwacht maar ongeveer 85 “Buren & Vrienden” hebben zich ingeschreven voor deze avond! Op het grasveld achter de veerhuizen is er heel veel ruimte, een geschikte ontmoetingsplaats voor een BBQ. Het was best gezellig en het eten was lekker. Een geslaagde avond om met de buren kennis te maken.

Wat uiteindelijk de bedoeling is.


Terug naar overzicht5 september 2009: Kraaienlei in feeststemming

* Foto's

Terug naar overzicht27 juni 2009: BBQ in de Laaglandlei

* Foto's

Op 27 juni werd het eerste deel van de Laaglandlei afgesloten voor het verkeer en werd plaats gemaakt voor de vierde BBQ. Iedereen bracht zelf groenten en vlees mee zodat het werk beperkt bleef en iedereen gezellig kon kennismaken met de buurtbewoners. Een autovrije straat is voor de kinderen altijd leuk vooral als een springkasteel staat. Elkaar in een ontspannen sfeer kunnen ontmoeten is een meerwaarde, dit zou in meer straten kunnen gebeuren. Alvast proficiat aan de initiatiefnemers en hopelijk tot volgend jaar.

Frieda,Wijkvoorzitter


Terug naar overzichtmei 2009: Gezelligheid troef op de 6e Boerenmarkt

* Foto's

Onze wijkvereniging Donk viert dit jaar haar 11-jarig bestaan. Reeds voor de 6de keer werd er in de Albert Dineurlaan een Boerenmarkt georganiseerd. Telkens is het bang afwachten of de weergoden goed gezind zijn. Gelukkig hielden zij het dit jaar droog, al mocht het best enkele graadjes warmer zijn. Voor de kleintjes was er een viskraam voorzien.Tekeningen maken op het wegdek vonden alle kinderen heel leuk. Wij maakten enkele foto’s van onze gezellige Boerenmarkt met o.a. ons café “Donkske”. Met dank aan de vele medewerkers en hopelijk tot volgend jaar .


Terug naar overzicht